En dan nog wel op Hemelvaartsdag! Gisteren dus.

Je hebt het vast al geprobeerd, intermitterend vasten. De tijd tussen je maaltijden verlengen zodat je metabolisme tot rust kan komen.

Maar je bent nog niet eens goed begonnen of één van je huisgenoten komt op het idee om een heerlijke chocoladecake te bakken …

De geur verspreid zich door het hele huis, het water loopt je in de mond … je goede voornemens smelten samen met de chocolade als sneeuw voor de zon …

En als je toch met een ijzeren wilskracht jezelf dwingt om vol te houden dan wordt je prikkelbaar en werkt alles en iedereen op je zenuwen!

Intermitterend vasten is voor veel mensen een zware opgave. Vooral als je eraan begint terwijl je dieet nog voor het grootste deel bestaat uit koolhydraten en suiker.

.

De bijna onoverkomelijke obstakels zijn:

-> honger,

-> flauwte,

-> prikkelbaarheid en

-> suikerdips

.

Maar wist je dat het ook kan zonder stress en zonder honger?

En (niet verder vertellen!) dat je er zelfs een onvoorstelbaar fijne en helemaal natuurlijke high van kan krijgen?

Je gelooft me niet? Ik dacht het al, daarom heb ik, speciaal voor jou, 24 uren gevast. En een fotoreportage gemaakt van wat ik in de laatste 8 uur van mijn Intermitterende vasten zoal heb gedaan!

Maar voor we eraan beginnen wil ik nog even verduidelijken wat het verschil is tussen Intermitterend vasten wanneer je een standaard koolhydratendieet volgt of wanneer je een gezonde Keto leefstijl hebt.

Bij een standaard koolhydraten dieet krijg je na elke maaltijd een insulinepiek. Dat is heel erg belastend voor je metabolisme en alle suiker, die je niet onmiddellijk verbrandt, wordt opgeslagen in je lichaam als … vet!

Maar je lichaam is niet gewend om vet als brandstof te gebruiken dus, als je insulinepiek weer begint te zakken zit jij zonder energie en dan krijg je opnieuw honger …

Wel, dat is nu het grote verschil met een Keto dieet waarin je metabolisme heeft geleerd om ook vet als brandstof te gebruiken! Dat gaat veel langer mee, je maakt niet meer zoveel insuline aan en je hebt vanzelf niet meer de hele tijd honger!

Dus, een Keto leefstijl en regelmatig Intermitterend vasten zijn de perfecte combinatie om je gezondheid, je levenslust en je conditie te optimaliseren! Totaal zonder stress en zonder honger!

En, o ja, nog voor ik het vergeet, wist je dat, wanneer we gezonde vetten verbranden we via de lever ketonen aanmaken.

En die ketonen zijn zo’n goede brandstof voor je hersenen dat je, in combinatie met een goede ademhalingstechniek, endo-cannabinoïds aanmaakt!

Helemaal natuurlijk, legaal en totaal ongevaarlijk omdat deze stoffen een auto-regulerende werking hebben op je zenuwstelsel en je hersenwerking! Maar daarover later meer.

Er zijn geen vaste regels bij Intermitterend vasten. De hoofdzaak is dat je geleidelijk gewend geraakt aan langere periodes van “niet eten”.

In een latere post leg ik uit hoe je dit kan bereiken zonder stress en discomfort.

De slideshow we voor je gemaakt hebben laat zien dat, wanneer je vertrekt vanuit een gezonde Keto leefstijl, het Intermitterend vasten geen beproeving is maar een effectieve methode om je levenskwaliteit drastisch te verbeteren!

Voor deze Hemelvaartsdag heb ik gekozen voor een vasten van 24 uur. Dit is nog net wat je “Intermitterend” kan noemen.

Ga je langer vasten dan heet dat gewoon vasten, wat ook een prima methode is om je systeem te optimaliseren maar het vraagt een andere voorbereiding!

Haal deze verschillende vormen van vasten NIET door elkaar als je onzinnige stress wil vermijden!?


En dan nu … Wat is er leuk aan de 24 uren vasten van Opa Keto?

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!