Wat Keto in je hoofd verandert!

In dit lijstje overlopen we de “mentale” motivaties : Minder Stress, Betere Sociale relaties, Geoptimaliseerde Hersenwerking, Emotionele stabiliteit, Meer Dynamiek in je Dagelijks Leven, Veel Lachen en Meer Humor, Positief Zelfbeeld!

In de vorige post hadden we het over fysieke voordelen voor zowel jongere als oudere mensen die de Keto leefstijl in praktijk brengen. Maar wist je dat er zeker zoveel mentale redenen zijn om de keto leefstijl te volgen!

Hier gaan we!

1. Minder Stress.

Dit is eigenlijk zowel een fysieke als een mentale reden. Want als je hormonenspiegel zich hersteld dan voel je dat net zo goed in je lijf als in je hoofd, je voelt je gewoon GOED.

Stress is in onze tijd bijna niet meer weg te denken. Zorgen, angst en stress overload zijn een supergoede reden om naar Keto over te stappen.

Ik heb jarenlang alle mogelijke technieken geprobeerd om mijn cortisol levels onder controle te krijgen. Deze hadden weinig tot geen resultaat tot ik Keto ben gaan toepassen.

Plotseling (inderdaad, al héél snel nadat ik de eerste keer in ketose ben gegaan) hadden meditatie, ademhalingstechnieken en mindfulness een kalmerend effect!

Onvoorstelbaar hoe, na jaren te lijden aan moodswings, depressie en “slecht humeur” mijn geest eindelijk rustig en helder werd. Zelfs in COVID-crisis tijden!

2. Betere Sociale Relaties.

Minder stress betekend meer positieve hormonen zoals serotonine en oxytocine, de geluks- en bindingshormonen.

Met anderen samenzijn zonder ergernis en conflicten, kunnen praten, lachen en knuffelen!

Samenwerken aan nieuwe projecten, ideeën krijgen en uitwerken. Allemaal dingen die me al jaren niet meer goed afgingen en die ik nu opnieuw kan beleven.

3. Geoptimiseerde Hersenwerking.

De vele kleine, schijnbaar banale dingetjes die ik meer en meer “vergat” maar die in werkelijkheid de eerste tekenen van slecht werkende hersenen waren! Al na enkele dagen in ketose stel je vast dat het korte- en langetermijngeheugen accurater wordt.

Je krijgt meer ideeën, je vindt oplossingen voor problemen waar je al jaren mee vastzit en je ziet overal nieuwe opportuniteiten omdat je opmerkzaamheid drastisch toeneemt.

4. Helpt bij ADD

Als kind werd ik vaak de “verstrooide professor” genoemd. Wanneer ik voor de zoveelste keer bv. mijn sleutels niet vond verweet men me dat ik last van ADD had.

Maar ik heb hun de wind uit de zeilen genomen want het is al maanden geleden dat ik nog iets verloren heb gelegd!

5. Herstel Emotionele Stabiliteit.

Omdat je hormonale balans zich hersteld krijg je ook meer controle over je emoties. Minder angst, minder frustratie, minder ergernis en meer blije, optimistische gevoelens! Alleen de vogels vliegen hier nog door de lucht! 🙂

6. Doorbreken van de “dagelijkse sleur”.

Elke dag hetzelfde liedje, dezelfde routine waar je niet meer bij na moet denken. Keto brengt daar verandering in want, hoe je het ook draait of keert, het is een totaal nieuwe manier van eten en leven.

Ja, de eerste stappen kunnen een beetje moeilijk zijn maar je zult merken dat je nieuwsgierigheid steeds blijft groeien. Je wil weten waarom je leven er zo op vooruitgaat, hoe het werkt en waarom zoveel mensen toch nog angst hebben voor Keto. Nieuwe inzichten stimuleren je om verder op ontdekking te gaan, je leven krijgt een totaal onverwachte, maar boeiende wending!

7. Positief Zelfbeeld.

Tja … is dit nu fysiek of mentaal? Eigenlijk beide, want als je na enkele weken Keto leefstijl in de spiegel kijkt en je merkt dat je er niet langer pafferig en bleek uitziet, maar dat je ogen helder zijn, je huid stralend en je buikje strakker dan weet je zeker dat je de juiste beslissing genomen hebt!

8. BONUS! Lachen en Humor.

Dit was, schijnbaar onopvallend uit mijn leven verdwenen, alles was zo ernstig en zwaar geworden en als je dan al eens een grap wilde maken moest je dit op voorhand aankondigen om te voorkomen dat iemand dit persoonlijk opnam.

Dit is ook een gevolg van de algemeen hogere cortisol levels door de sanitaire crisis. Verdriet, frustratie en angst zijn niet bevorderlijk voor ons gevoel voor humor. Nochtans is er zelfs in de wetenschap een consensus dat humor bij de verwerking van verdriet en trauma een heilzaam effect heeft.

Hoe dan ook, sinds we naar keto zijn overgestapt is de dagelijkse hoeveelheid “hahaha’s” enorm toegenomen en de tendens blijft stijgend!

Kun jij hier uit jouw persoonlijke ervaringen nog mentale voordelen aan toevoegen dan lezen we die graag in de commentaren!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!