De voordelen voor je lichaam : Snel Gewichtsverlies, Betere Conditie, Zonder Gewrichtspijn, Meer Kracht, Vrij van Verteringsproblemen, Beter Recuperatievermogen, Beter kunnen zien, Uitzonderlijke Slaapkwaliteit.

Het succes van de Keto leefstijl neemt de laatste jaren enorm toe. Meer en meer mensen kiezen voor deze dynamische leefstijl, en herwinnen hun gezondheid en conditie.

Hoe dan ook, overstappen van het zo vertrouwde koolhydratendieet naar een totaal andere manier van eten en leven is een grote stap. Om die met overtuiging en zelfvertrouwen te kunnen nemen heb je meer dan één goede reden nodig!

Het lijstje in deze post heb ik niet lukraak van het internet geplukt, neen, dit zijn de échte voordelen die ik uit mijn persoonlijke ervaring put.

Het is voor mij ondenkbaar geworden om nog terug te gaan naar mijn “oude” manier van leven. Er zijn gewoon té veel voordelen verbonden aan mijn leven zoals het is sinds ik de Keto leefstijl ontdekte.

Voor je verder leest wil ik nog wel benadrukken dat iedereen die kampt met gezondheidsproblemen altijd een arts moet raadplegen vooraleer aan een nieuwe leefstijl te beginnen! Een medisch probleem kan een reden zijn om een Keto kuur te volgen maar dan wel onder deskundige begeleiding!

Hier gaan we!

1. Snel Gewichtsverlies! De eerste en meest populaire 🙂

Ook voor mij was dit een reden om aan Keto te beginnen. Zonder honger te lijden ben ik in slechts 6 maanden van een schommelende (JoJo – effect) 84 – 92 kg naar een stabiele 71 kg gegaan. (bron)

2. Terug in Vorm raken.

Al na enkele dagen kun je rustig je conditie gaan opbouwen. En het leuke is dat je “er zin in hebt”!

3. Gedaan met Gewrichtspijn.

Stijve en pijnlijke gewrichten worden geleidelijk weer soepel. Je kunt je favoriete sport die je al jaren niet meer beoefende opnieuw aanvatten. En voluit spelen met je kinderen of kleinkinderen zonder je zorgen te maken dat je “the day after” niet meer uit je bed kan.

4. Herwonnen Kracht.

Je wordt weer sterk, niet alleen je gewrichten maar ook je spieren krijgen een energie-boost. Voor mij was het jaren geleden dat ik nog kon pompen vanuit mijn polsen zonder een push-up hulp!

5. No more Verteringsproblemen.

Voor ik naar Keto overstapte, had ik, net als zovele andere mensen, altijd maagkrampen en reflux na elke maaltijd (die natuurlijk steeds de traditionele hoeveelheid koolhydraten bevatte).

OK, in het begin was het een beetje zoeken naar de (voor mij) beste verhouding tussen vet en koolhydraten. Maar al na enkele weken had ik geen verteringsproblemen meer. Ik eet nu tot ik genoeg heb, doe regelmatig aan intermitterend vasten en mijn hele spijsverterings-machine loopt als een trein! (Maar dan wel een trein die nooit te laat komt!) 🙂

Eerlijkheidshalve moet ik hier ook wel vermelden dat ik het Keto dieet zo lekker vind dat ik me soms wel een beetje laat gaan … maar het enige gevolg is dan dat ik een lichtjes overladen maag heb en dat gevoel gaat altijd snel over als ik wat ga bewegen.

6. Supersnel Recuperatievermogen.

Na een workout duurde het vroeger lang voor ik mezelf terug opgeladen voelde. Nu kan ik al enkele uren na een inspanning aan de volgende ronde beginnen.

7. Beter kunnen Zien.

Het was voor mij een prettige verrassing om al na enkele weken Keto vast te stellen dat ik terug kan lezen zonder bril! Wat later verdwenen ook de “floaters” (zwevende vlekjes op het netvlies) en mijn zicht blijft nog steeds verbeteren!

8. Betere Slaapkwaliteit.

Na jaren onderbroken slaappatroon kan ik eindelijk aan één stuk diep en rustig slapen. Ik had nooit gedacht dat ik dit nog zou mogen beleven. Je ‘s avonds zo gezond moe voelen na een vruchtbare dag vol actie en beweging. Dat zalige gevoel van zonder moeite in slaap te vallen om 7 of 8 uur later verkwikt te ontwaken voor een nieuwe dag … alleen al daarvoor zou ik alle aardappelen, rijst, pasta en broodjes van de wereld laten voor wat ze zijn!

Kun jij hier uit jouw persoonlijke ervaringen nog voordelen aan toevoegen dan lezen we die graag in de commentaren.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!