Je staat ‘s morgens op en je kijkt in de spiegel, je vraagt je af :”Waar is die dynamische kerel naartoe?

Wat heb ik verkeerd gedaan dat ik er zo pafferig, bleek en futloos bijloop? Waar is mijn “mojo” naartoe?”

Je hebt al zoveel geprobeerd maar niets heeft echt geholpen. Je hoorde over het Keto Dieet en je vraagt je af of dit iets voor jou is?
Net als Opa Keto (toen hij pas begon) typ je “ Keto dieet” in je zoekmachine en … je wordt overspoeld met tonnen informatie!

Maar al na enkele clicks heb je meer vragen dan antwoorden …

Want wat moet je weten om het Beste uit Keto te halen?

  • Is Keto nu een dieet of een leefstijl?
  • Hoe lang moet ik het doen?
  • Is het nu goed of slecht voor mijn gezondheid?

Hoe maak je uit wat bij jou past?

  • Kies je voor een strikte afslankingskuur zonder koolhydraten?
  • Ben je op zoek naar een oplossing voor een medisch probleem?
  • Of ben jij iemand die een leefstijl wil die je meer kwaliteit, gezondheid en levensvreugde biedt?

Geef de moed niet op! Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Want er zijn, voor zover ik op dit moment kan zeggen, maar 4 versies van Keto.

1. De oorspronkelijke versie van het Keto dieet (1929) als behandeling tegen epilepsie

Deze, haast spartaanse versie van het Ketogeen dieet ontstond in 1929 en was helemaal niet bedoeld om af te vallen. Het doel ervan was om mensen met een moeilijk behandelbare vorm van epilepsie te genezen. Men wist nog niet precies waarom maar men stelde vast dat het vooral bij kinderen verbetering bracht.

Dit dieet bestond uitsluitend uit vet en proteïnes en is de voorloper van het Dr Atkins dieet.

Hoewel de kinderen die dit strikte dieet volgden minder last hadden van epileptische aanvallen is er vanuit de wetenschap toch een sterke tegenreactie gekomen.

In dit dieet stonden fruit en groenten helemaal niet op het menu, en omdat het hier over kinderen gaat, wordt het complex want omdat het zo strikt is kan deze versie van Keto op langere termijn leiden tot tekorten in vitamines en essentiële voedingselementen die nodig zijn om te ontwikkelen.

2. De Keto kuur om gewicht te verliezen. Dr Atkins jaren ‘70.

Het Dr Atkins dieet heeft sinds de jaren 70 aan succes gewonnen onder de vorm van een afslankingskuur. Een tijdelijke verandering in het eetpatroon dat wel tot gewichtsafname leidde maar dat op termijn als nadeel had dat men bij de terugschakeling naar het koolhydratendieet toch weer bijkwam. Het welbekende Jojo-effect dat ook bij alle andere diëten voorkomt.

3. Het Keto dieet onder medische begeleiding dat als behandeling bij o.a. diabetes, chronische aandoeningen en auto-immuun ziektes spectaculaire resultaten oplevert.

Deze versie van Keto is gebaseerd op het Atkins dieet maar houdt rekening met de kwaliteit en de nutritionele balans voor een gezonde voeding. ( bron 1, bron 2 )

Zelfs bij kinderen die lijden aan autisme worden al na enkele weken uiterst bemoedigende resultaten vastgesteld. Onder deskundige begeleiding blijkt dat deze kinderen veel beter functioneren op vet dan op koolhydraten!

4. De gezonde Keto leefstijl.

Dat is waar het hier bij Opa Keto over gaat! De versie van Keto die de optimalisatie van fysieke en mentale gezondheid beoogt.

Het objectief van de gezonde Keto leefstijl is een evenwichtig, goed werkend metabolisme dat, na verloop van tijd, zowel vet (ketonen) als koolhydraten in normale verhouding kan gebruiken als energiebron.

Daarom gaat het niet uitsluitend over wat je eet, maar ook over lichaamsbeweging, ademhaling, een vleugje psychologie, humor, speelsheid en vooral … wat jij kan doen om met volle teugen van jouw leven te genieten.

Een Keto-Levenswijze, niet voor een tijdje maar voor de rest van je leven!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!