Dat is nu al 3 weken dat ik een Keto dieet volg maar het helpt geen snars! Ik ben een beetje afgevallen maar nu al dagen niks meer en ik voel me helemaal niet beter. Ik ben teleurgesteld en ik vraag me af of dit eigenlijk nog wel zin heeft?”

.

Je volgt nauwkeurig de regels van je koolhydraat-arm dieet, je eet voldoende gezonde vetten en groenten die passen in Keto.

Maar je merkt geen verbetering in je levenskwaliteit.

Je spiegelbeeld verteld je dat je er nog net zo belabberd uitziet als ervoor.

.

.

En waar blijven die tonnen energie en dat positieve opgewekte humeur?

Hoe zit het met die fameuze “ketose” die wonderen doet voor je hersenen?

Wat moet ik nu doen, stoppen of verdergaan?

.

.

Geen paniek, je bent niet alleen met deze ervaring!

.

Veel mensen beginnen aan een Keto dieet met maar één doel : zo snel mogelijk gewicht verliezen.

Soms werkt dat, maar nog vaker blijken de resultaten tegen te vallen.

En dat is jammer want als het Keto dieet een onderdeel is van een holistische leefwijze dan kun je zoveel meer doen voor jezelf!

.

Twee dingen die je moet weten :

.

  • Eén : De Keto leefstijl is iets anders dan de gewone afslankdieten die gebaseerd zijn op het verminderen van calorieën.
  • Twee: De kilootjes die je hinderen zijn daar niet vanzelf gekomen. Die zijn het gevolg van verkeerde eet- en leefgewoonten. Maar ook, en vooral, van teveel ongezonde stress!

.

.

Als je overschakelt van een voeding die hoofdzakelijk bestaat uit koolhydraten naar het verbranden van gezonde vetten dan heeft dit een effect op je hele lichaam!

Niet alleen je spijsvertering maar de werking van al je organen, je zenuwstelsel en je hersenen moeten zich aanpassen aan deze nieuwe energie.

Dit is een drastische verandering, om die met succes te kunnen doorvoeren moet je je stressniveau zo laag mogelijk houden.

Jezelf focussen op snelle resultaten is net het tegengestelde!

.

Drie vragen die je jezelf kunt stellen :

.

1. “Hoeveel jaren heeft het geduurd voor ik de persoon ben geworden die niet meer OK is met zichzelf?”

2. “Is overgewicht het enige gevolg van een leven met teveel stress? Of zijn die extra kilootjes het puntje van de ijsberg?”

3. “Neem ik voldoende tijd om zoveel mogelijk te leren over het Keto dieet/leefwijze?”

.

Laat me raden…

.

Het antwoord op vraag één is dat je al langere tijd niet meer OK bent met jezelf.

Het antwoord op de tweede vraag is dat er meerdere aspecten van je leven zijn die je graag anders zou willen.

En de laatste vraag … Je wil graag alles leren over Keto om fouten te vermijden maar je krijgt een punthoofd van de massa informatie die op je afkomt.

.

.

Juist, of niet?

.

Het feit dat je Keto dieet nog niet de resultaten opleverde die je verwacht ligt niet aan jou en ook niet aan het dieet zelf.

De échte reden is een eenzijdige focus en een leefstijl die niet aangepast is aan je doelen. Daardoor veroorzaak je stress en ben je gedoemd om te falen.

Stress veroorzaakt “tunnelzicht” en daardoor ben je niet in staat om alle informatie die je nodig hebt om veilig en succesvol over te stappen naar Keto te verwerken.

Daaruit kun je besluiten dat jezelf tijd geven en een holistische aanpak van jouw leefgewoonten de sleutels zijn om weer OK met jezelf te worden.

.

Stress verlagen = Keto boosten!

.

1. Verander je focus van één punt naar een meer volledige visie op wat je voor jezelf wil bereiken. Gewicht alleen is maar een héél klein stukje van het probleem!

2. Geef jezelf een eerlijke kans! Stop met jezelf af te jakkeren en neem meer tijd om te wennen aan je nieuwe leefgewoontes. Afhankelijk van waar je vertrekt kan het enkele weken tot zelfs maanden duren voor je lichaam zich heeft aangepast.

3. Onderneem actie om je stress te verminderen! Hoe lager je stressniveau, hoe beter je lichaam zich kan aanpassen!

.

Opa Keto’s holistische OK-methode heeft als doel om stap voor stap je autonome zenuwstelsel te herstellen.

Dit wil zeggen, ongezonde stress (sympathisch zenuwstelsel) verminderen en gezonde ontspanning en levensvreugde (parasympathisch zenuwstelsel) boosten.

.

Dat doe je door o.a. :

.

-> Veel meer te bewegen : wandelen, zwemmen, fietsen, HIIT … wat je leuk vindt en zonder prestatiedruk!

-> Veel meer tijd te nemen voor jezelf : contact met de natuur, bewust je zintuigen gebruiken en genieten van geuren, kleuren, klanken, smaken en je tactiele sensoren. Tip : Regelmatig je mobieltje afzetten helpt enorm om tot rust te komen!

-> Beter zorg te dragen voor een goede nachtrust! Slaap is een bepalende factor bij het herstel van fysieke en mentale stress!

-> Een goede ademhaling! Cruciaal om je natuurlijke evenwicht te herstellen.

-> Meditatie en Mindfulness.

-> Hanteer een positieve taal. Ook als je “met jezelf” praat! Vriendelijkheid en zachtheid heb je nodig om te groeien in je nieuwe leefgewoonten.

-> Je creativiteit te boosten! Dat kan alles zijn waar je jezelf vrij in kan uitleven! Muziek, tekenen, poëzie, dansen, boetseren, koken … En ook hier, zonder jezelf te dwingen om “uitmuntend” te zijn.

.

Besluit

.

En ten slotte, als je de beste resultaten wil bereiken is het héél belangrijk om je belangstelling voor je nieuwe leefstijl aan te wakkeren! Lees artikels en boeken, kijk naar documentaires of youtube video’s. Deze links brengen je naar mensen die eerlijke en duidelijke informatie over Keto geven.

Sluit je aan bij een Keto dieet- en leefstijl groep. Deze actieve link brengt je naar de groep van coach Daniël Muller. De sfeer in deze groep is opbouwend, je vindt er recepten en ervaringen van andere groepsleden.

Een verkeerde interpretatie van wat je wel en niet kan eten in een Keto dieet is vaak de reden waarom je geen resultaten boekt!

.

.

Je verdient een schouderklopje want je eetgewoonten willen veranderen is een juiste en moedige beslissing.

.

Het zou jammer zijn om op te geven nu je weet dat een holistische OK leefstijl alle elementen bevat die je levenskwaliteit verhogen.

.

.

Hier bij Opa Keto vind je informatie en inspiratie om jouw leefstijl vorm te geven.

Stuur gerust een berichtje als je vragen hebt!

En wat denk je, gaan we ervoor?

Laat ons weten wat je besliste in de comments!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!