Je geniet van een drankje met je beste vriend wanneer je het nieuws vertelt.

“Ik heb besloten om weer in vorm te komen door een Keto dieet te volgen,” zeg je, en je ziet de ogen van je vriend groter worden in ongeloof.

“Meen je dat?” weet hij uiteindelijk te vragen. “Hoe ga je in hemelsnaam afvallen als je op vet leeft? Bovendien heb ik horen zeggen dat een Keto dieet slecht voor je gezondheid is!”

Je zucht en voelt je gedesillusioneerd. Je hebt dit al zo vaak gehoord, en je hoopte dat tenminste je beste vriend het zou begrijpen. Teleurgesteld probeer je het gesprek voort te zetten, maar je hart is er niet bij.

Later die avond echoën de woorden van je vriend door je hoofd.

Je draait en keert in je verfomfaaide lakens, terwijl je gedachten je parten spelen.

“Misschien heeft hij gelijk en is Keto gevaarlijk en zal het mijn gezondheid ruïneren. En als ik ermee stop zal ik nog meer bijkomen door het Jojo-effect. Zou ik niet beter gewoon alles laten zoals het is.”

Net als in het beroemde tv-programma The Biggest Loser zal ik mezelf een vreselijke marteling op de hals halen en, net als 75 procent van de deelnemers, terugkomen op het startgewicht of nog erger.”

Veel mensen die hun vitaliteit willen terugwinnen door een koolhydraatrijk dieet op te geven, zijn bang dat ze uiteindelijk hun gezondheid zullen schaden of nooit meer van hun favoriete hapjes zullen kunnen genieten.

Hoewel het op het eerste zicht een groot risico lijkt om deze levensveranderende uitdaging aan te gaan, kan een zorgvuldige planning het verschil maken.

In de volgende stappen zal ik je tonen hoe je met succes je transformatie kunt plannen naar de Keto leefstijl. Zonder je gezondheid op het spel te zetten.

Stap 1: Kies voor een strategische aanpak.

Voor je het koolhydraten dieet overboord gooit. Begin je met een objectieve evaluatie van je huidige gezondheidssituatie.

Laat je huisarts een algemene check-up doen om er zeker van te zijn dat je geen ernstige lichamelijke problemen hebt. Je zult je zekerder voelen als je weet dat je algemene gezondheid in orde is.

Heb je ernstige gezondheidsproblemen ga dan op zoek naar een dokter die ervaring heeft met het Keto dieet om je veilig door het proces te begeleiden.

Verzamel zoveel informatie als je kunt over de basisprincipes van dit dieet met weinig koolhydraten en veel (gezond) vet.

Je kunt ervoor kiezen om direct over te stappen naar een Keto dieet. Maar je kunt de overgang gemakkelijker maken door eerst een (minder strict) Paleo dieet te beginnen.

Of je nu wel of niet meteen je huidige leefstijl in zijn geheel omvormt naar Keto is een kwestie van hoe jij jouw gezondheidsdoelen steld.

Stap 2: Kies voor “Clean” boven “Dirty” Keto!

Zodra je hebt besloten hoe je aan de slag gaat, is het tijd om te beginnen met het kiezen van de beste kwaliteit voedingsmiddelen voor jou.

Onthoud, Keto gaat over “Echte Voeding”. Kies voor gezonde vetten, vers vlees, eieren, zuivel (bij voorkeur biologisch en grasgevoerd als je het kunt vinden), verse vis en zeevruchten, noten, granen, en zaden.

Het is OK om wat diepvriesproducten bij de hand te hebben, zolang ze maar niet bewerkt zijn. Vermijd vooral in het begin verwerkte producten zoveel je kunt!

En breng de overstap vooral niet in gevaar door jezelf toe te staan producten te eten die verborgen koolhydraten en/of suikers bevatten!

Tegelijkertijd maak je je misschien zorgen dat je voor altijd zo “streng” zult blijven eten. Dat kan als je dat wilt, maar in een ketogeen leefpatroon is het de bedoeling dat je lichaam na verloop van tijd leert om zowel vet te verbranden als een gereguleerde hoeveelheid koolhydraten.

Het is belangrijk om je in de loop van de tijd geleidelijk aan te passen en te blijven zoeken naar de ideale verhouding voor jouw individuele vet/koolhydraatbalans.

Dat is essentieel als je succesvol wil zijn en blijven in een gezonde Keto Levensstijl.

Stap 3: Steek je vingers in je oren zodat je niet verleid wordt door het zoete gezang van de sirenes!

Kijk uit voor de verleidingen die je in oude gewoontes kunnen lokken!!!

De beste manier om te voorkomen dat je verstrikt raakt in de angstaanjagende tentakels van Medusa is om de blootstelling aan deze verleidingen te beperken.

Neem de inhoud van je koelkast en keukenkastjes onder de loep, en verwijder alle suiker- en koolhydraatrijke artikelen.

Ik moedig mensen niet aan om voedsel in de vuilnisbak te gooien, dus in plaats daarvan kun je het aanbieden aan dezelfde vriend die je waarschuwde voor een High Fat/Low Carb levensstijl. Hij zal je dankbaar zijn!

Maak een boodschappenlijstje met alles wat je kunt eten op een Keto dieet.

Of, als je de overgang maakt via een minder streng Paleo dieet, winkel je voor Paleo compatibele voedingsmiddelen.

Natuurlijk zullen er situaties zijn dat je het moeilijk vindt om “zoethongertjes” te weerstaan. Wees voorbereid door je favoriete Keto-snack bij de hand te houden voor zo’n zwak moment.

NEWS FLASH!!! “Mindfull en bewust blijven van wat je eet is niet alleen iets voor beginners! Of je nu net begint met een ketogene levensstijl of je bent al ervaren, het tracken van je gezondheid en vooruitgang blijft cruciaal.”

En dat kan je het beste doen door een logboek of dagboek bij te houden. Zo kun je, maand na maand zelf uitvissen wat je kan doen/aanpassen om dichter bij je doel te komen.

Een van de gemakkelijkste manieren om op het Keto spoor te blijven is het ontdekken van de vele aspecten van een Keto Lifestyle en deze geleidelijk in jouw leven te integreren..

Maak het een deel van je dagelijkse routine. Ja, zelfs wanneer je overspoeld wordt door werk of wanneer je te maken hebt met persoonlijke of professionele tegenslagen. De waarheid is dat er momenten zullen zijn waarop je motivatie zal afnemen. Zo is het leven nu eenmaal.

Door elke dag wat tijd vrij te maken om te leren, verklein je de kans om je mojo kwijt te spelen.

Er is een groot aantal Keto Lifestyle experts die hun kennis delen, en je beste gok is om verschillende methoden te bekijken om je kansen op succes te vergroten.

Na verloop van tijd zul je de talloze manieren begrijpen waarop deze levensstijl je lichaam en geest optimaliseert en dit zal je de motivatie geven om door te gaan!

Je zult ook nieuwe vaardigheden willen blijven leren.

  • hoe je kunt sporten,
  • hoe je je stemmingen en hormoonbalans kunt reguleren,
  • probeer Intermittent Fasting,
  • of, wie weet, zelfs de Wim Hof Methode!

Als je je vaardigheden blijft uitbreiden, kun je je fysieke en mentale gezondheid eindeloos verbeteren.

Ik weet het, nu klink ik als je moeder, maar ik beloof je dat het zal helpen om op koers te blijven.

Stap 4: Maak een goed plan waar je je aan kan houden.

Waarom zou je je halsoverkop in de Keto uitdaging storten als een goede voorbereiding je zorgen en ongemak kan vermijden?

Je lichaam past zich aan om vet te verbranden in plaats van koolhydraten, dit is een belangrijke transformatie!

Het zal op sommige momenten moeilijk zijn, maar je zult rustiger blijven als je je aan een plan kunt houden!

Atleten weten heel goed dat resultaten niet volgens een vast schema komen. Daarom plannen succesvolle sporters van tevoren en volgen ze voortdurend hun vorderingen.

Een goed voorbeeld hiervan is de acteur Alexander Skargsgard die 8 maanden lang intensief trainde om er waanzinnig goed uit te zien in de rol van Tarzan in de gelijknamige kaskraker! Over doelen stellen gesproken!

Mensen die beginnen met Keto krijgen vaak te maken met situaties waarin ze hun dieet enigszins moeten aanpassen. Deze veranderingen zullen gemakkelijker toe te passen zijn als je al een mentaal plan hebt van wat je doel is.

Het vermijden van valkuilen zoals de “Keto-Griep” is veel gemakkelijker als je op voorhand weet wat je kunt doen om snel en gemakkelijk over deze eerste ongemakken heen te komen!

Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken! Je kunt Maaltijd- en Voedingsplannen krijgen, zodat je je boodschappen op voorhand kunt doen.

Er zijn vele waardevolle hulpmiddelen om het hele proces te vereenvoudigen en deskundigen die je kunnen uitleggen hoe je ze moet gebruiken. Dr. Sten Ekberg of Mark Sisson zijn slechts twee experts in de Keto-community die uitgebreide inzichten geven over de Keto/Paleo Lifestyle.

Een andere belangrijke oefening is leren van hen die de transformatie al hebben doorgemaakt. Als je in het verleden niet veel onderzoek hebt gedaan, is dit het moment om te beginnen.

Stap 5: Doe het stap voor stap en wordt elke dag beter!

Als je nieuw bent in de Keto levensstijl, kun je nooit gemotiveerd genoeg zijn.

Naast de praktische plannen en voorbereidingen, moet je jezelf instellen op succes, mentaal en fysiek!

Daarom moet je een korte termijn en een lange termijn doel stellen.

De korte termijn gaat niet over waar je alleen maar van droomt, maar specifiek over wat je er NU aan doet!

Maar je moet het ook dromen en daarom heb je ook een lange termijn doel nodig.

Het gaat erom dat je nederig probeert te blijven en elke dag beter wordt.

Overweeg om jezelf aan te sluiten bij een gemeenschap van gelijkgestemde mensen die gemeenschappelijke doelen en interesses delen. Dit zal je een vangnet bieden voor het geval je huidige omgeving je levensstijlkeuzes niet ondersteunt.

Vergeet niet dat je niet op je goede oude vriend kunt rekenen voor aanmoediging en steun. Hij lijdt nog steeds aan “brain-fog” door zijn koolhydraatrijke dieet!

Waag de sprong in de Keto Lifestyle!

Je ligt in bed, niet in staat om te slapen terwijl je je voor de honderdste keer afvraagt of het mogelijk is om gezond en gelukkig te worden op een Keto Dieet en Lifestyle.

Je kunt stoppen met je dit af te vragen, want het antwoord is :

JA, het is mogelijk, zolang je zorgvuldig plant en je goed voorbereidt.

  • De eerste stap is om jezelf te beloven dat je alles zult doen wat nodig is om je doel te bereiken om gezond en fit te worden.
  • Dan breng je een bezoek aan je huisarts om te kijken of je gezondheidsproblemen hebt, en als dat zo is dan bespreek je met je dokter hoe het verder moet.
  • Als je het toelaat om de overstap te maken, is het tijd om te beginnen met het creëren van je Keto Transformatie plan.

Zodra je een plan hebt, zul je klaar zijn om de sprong te wagen in een gloednieuwe manier van leven. Je zult op weg zijn om gezond, gelukkig en veerkrachtig te worden voor de rest van je leven!

Nu is het tijd om diep adem te halen, je twijfels opzij te zetten, en de sprong te wagen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!